TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Léto se nám pomalu, ale jistě blíží a s ním i období grilování. Máme pro vás tip na dobré a levné jídlo, které vás jednoznačně nadchne. 

Ingredience

chřest
čekanka
cuketa
paprika
rajčata
česnek
houby
olivový olej
citronová šťáva
petrželka
bazalka
rozmarýn
sůl, pepř
jarní cibulka
červená chilli paprička
zelená chilli paprička

Dresink

česnek
2 žloutky
citronová šťáva
olivový olej
sůl

Postup

Připravte si gril, který si můžete rovnou rozpálit. Celou paličku česneku rozkrojte napůl. Připravte si alobal, na který nasypejte sůl a pokapejte ho olivovým olejem. Potom na něj rozložte česnek rozkrojenou částí dolů, zabalte a dejte péct na gril.

Z chřestu odkrojte tvrdé konce, čekanku rozkrojte napůl, papriku zbavte jádřince a rozčtvrťte. Cuketu nakrájejte na plátky a rajčata rozpulte. Všechnu zeleninu osolte a opepřete a vložte spolu s houbami na gril.

Na dno mísy nasypejte sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou. Orestovanou zeleninu obalte ve směsi, kterou jste si připravili v míse.

Teď si připravte dresink. Z grilu vyndejte upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupejte a spolu s olivovým olejem a solí rozmělněte v hmoždíři. Pak utřený česnek přendejte do mísy a přidejte k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilévejte olivový olej a vyšlehajte dresink.

Ke grilované zelenině si připravte ještě čerstvou zeleninu. Nakrájejte papriky, rajčata, jarní cibulku, přidejte nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promíchejte v míse. Letní grilovací sezona může vesele začít. Dobrou chuť.

Nemáte venkovní gril? Nevadí!

Tohle jídlo můžete samozřejmě připravit i doma v troubě, jen nebude mít tu specifickou zauzenou vůni. Balíčky se zeleninou můžete péct v troubě předehřáté na 180 stupňů, ke konci pečení je otevřete a nechte zapéct dohněda. Pro jistotu umístěte pod mřížku pekáček na šťávu.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články