TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Archives

Sladké

Tradice zvaná Crème brûlée

Nejklasičtější francouzský dezert si zamilujete. Nemáte-li speciální pistoli, můžete cukr na vrchu zkaramelizovat pomocí horního grilu trouby, byť výsledek nebude

Sladké

Smetanový dezert crème brulée

Miluje ho celý svět. „Krém brilé“, jak se jeho název vyslovuje, si oblíbíte i vy. Suroviny 5 žloutků 450 ml smetany 1 vanilkový

HovězíMaso

Skvělé hovězí po burgundsku

Pomalu pečené hovězí na červeném víně s mrkví musíte ochutnat. Suroviny 1,5 kg hovězí špičky 250 g slaniny 5 mrkví lahev červeného vína

Hlavní chodyMaso

Slaný koláč se špenátem

Ve Francii mu říkají quiche (čtěte kiš) a dá se konzumovat studený i teplý. Suroviny Na korpus 250 g hladké mouky 130 g másla 8 lžic

BramboryPřílohy

Kuřecí tartiflette

Variace na zapečené brambory – recept pochází z francouzských Alp. No však to vyzkoušejte. Ingredience 700 g brambor 300 g baby špenátu

Sladké

Růžové makronky

Malé křehké cukroví původem z Itálie si už dávno oblíbili Francouzi a po nich celý svět. Potřebujete 110 g bílků

Hlavní chody

Brokolicový quiche

Slaný koláč se zeleninou a sýrem chutná teplý i studený. Potřebujete 250 g hladké mouky 125 g másla 4 vejce

1 2 3 4 12

Nenechte si ujít další zajímavé články